KURBAĞALAMA YÜZME

 

Kurbağalama stili yüzme stilleri arasında en kolay yüzebileceğimiz en az enerji ile su üzerinde ilerleyebileceğimiz bir stildir.Bu nedenle bu stile dinlenme stili de denir.Özellikle cankurtaranlar insan kurtarmak için ilerlerken bu stili kullanırlar.Çünkü ne kadar az enerjiyle kazazedeye yaklaşılırsa ve su kenarına ne kadar kolay çekilirse bu bir sonraki adım için önemli bir avantaj olacaktır.

KURBAĞA STİLDE VÜCUT POZİSYONU

Yüzmeyi yeni öğrenen insanlar hayatta kalma fizyolojisi ve içgüdüsü ile aslında kurbağa bacağa diğer stillerden daha yatkındır.Çünkü kurbağalama yapılırken kafamız sürekli nefes almak için su dışına çıkar ve bu nedenle ayaklar ve vücut su içine biraz daha batık durumdadır ki bu duruş insana hayatta kalmak adına suda içgüdüsel olarak en rahat pozisyonu sağlar.Hiçbir stil bilmeyip de kafası sürekli dışarda ayaklar sürekli kurbağa bacak çok rahat ilerleyen insanlar görmüşüzdür.Bundan dolayı kurbağalama stili ilk öğrenirken insana hiç de yabancı gelmeyecektir

 

KURBAĞALAMA STİLDE KOL HAREKETLERİ

 

1) Kurbağalama stilde kollar önce öne gergin uzatılır.
2) Bu sırada avuç içleri dışarı bakıyodur.
3) Daha sonra kollarımız dışarı doğru aynı anda bel hizamıza kadar açılır ve bu esnada dışarı bakan avuç içleri suyu çeker.
4)Kollar bel hizasına ulaştığında dirseklerden kırılır ve vücudumuzun altından aynı anda tekrar 1. maddeden başlayıp tekrarlamak için öne uzatılır.

 

KURBAĞALAMA STİLDE NEFES ALMA

 

Kurbağalama stilde nefes alma işlemi kollarımızın suyu çekmeye başladığı anda başlar ve kollarımız bel hizasında dirseklerden kırıldığı anda biter.Daha sonra bu sıra aynen takip edilir.